Over Vistage

Toegewijd aan het verbeteren van de effectiviteit en de levens van CEO’s en andere beslissers binnen organisaties.

Over ons

Vistage is de organisatie die wereldwijd leider is in zakelijke adviesgroepen en executive coaching.

Het is een krachtige hulpbron die volledig afgestemd is op CEO’s MKB-bedrijfseigenaren en beslissers, die betere resultaten voor hun bedrijven, hun leidershap en zichzelf nastreven.

In de meer dan 60 jaar van ons bestaan, hebben wij het meest uitgebreide pakket aan services, leiderschapsinstrumenten en experts ontwikkeld, die beslissers helpen:

  • hun instincten te verfijnen
  • hun oordelen te verbeteren
  • hun perspectieven te verbreden

Als gevolg hiervan krijgen onze meer dan — 21,000 leden in  20 landen — betere inzichten, nemen zij betere beslissingen, zijn zij effectievere leiders en behalen zij betere resultaten, zowel zakelijk als persoonlijk.

Het Vistage verhaal: 60 jaar slijpen aan dat wat het beste werkt

In 1957 bracht zakenman Bob Nourse verschillende beslissers uit de omgeving van Milwaukee bij elkaar met als doel hun gemeenschappelijke kennis en ervaring te delen zodat zij elkaar konden helpen om betere resultaten te bereiken voor hun bedrijven. Hij zorgde ervoor dat de leden geen concurrenten van elkaar waren en dat de besprekingen vertrouwelijk bleven. Zodra de kennis van de roep tekortschoot, bracht hij experts in de groep om hun visie en perspectief te delen. Deze formule werkte: leden van deze groep maakten betere beslissingen, bereikten betere resultaten en presteerden beter dan de hun concurrenten.

Nourse’s formule bracht zulke opmerkelijke resultaten, dat het niet lang duurde voordat zijn bescheiden bedrijf uit het Midwesten een succesvol internationaal bedrijf werd. Vandaag de dag bedient Vistage meer dan 21,000 CEO’s, bedrijfseigenaren en beslissers in 20 landen wereldwijd.

Ondanks dat de kern van vertrouwelijke adviesgroep-meetings en één-op-één Chair coaching de test des tijds ruimschoots heeft doorstaan, houden we goed vinger aan de pols van het snel veranderende klimaat van het bedrijfsleven. Dat doen we door zowel regelmatig, actiegericht marktonderzoek als door samenwerking op wereldniveau waarmee leden hun problemen kunnen oplossen.

In de afgelopen 60 jaren is Vistage continu gegroeid en geëvolueerd om de toenemende diversiteit en complexiteit van de business van onze leden te kunnen ondersteunen. Echter, voordat we een verandering doorvoeren, hoe klein ook, vragen we onszelf altijd eerst af, of we trouw blijven aan Bob Nourse’s visie en ons bestaansrecht: Zakelijke leiders met een hoge integriteit helpen díe besluiten te nemen die hun bedrijven, families en gemeenschappen ten goede komen.

Dat Leden van Vistage bedrijven  2.2 keer sneller groeiden dan andere, vergelijkbare MKB-bedrijven in Amerika, blijkt uit een analyse van data van Dun & Bradstreet uit 2017.

De Vistage-ervaring heeft keer op keer bewezen bedrijven naar het volgende niveau te helpen. Wij slijpen de Vistage aanpak en instrumenten al 60 jaar continu fijn om uit te komen bij het beste werkt en vervolgens ook te blijven kijken of het werkt.

Exclusieve, besloten adviesgroepen: Perspectieven van ervaren collega’s, geen verborgen agenda’s.
U kunt uw meest uw meest dringende zakelijke zorgen maandelijks vertrouwelijk bespreken met een elite-groep van 12-16 collega-leiders uit niet-concurrerende industrieën.

Eén-op-één executive coaching: Het draait helemaal om u.
Iedere maand heeft u een één-op-één coaching moment met uw Vistage Chair, een volleerde leider over uw uitdagingen. Deze Vistage Chair heeft slechts één doel: u en uw organisatie verder te helpen. Profiteer van hun ervaring.

Wereldklasse sprekers: laat uw inspiratie bloeien en groeien.
Leer van door de wol geverfde leiders die u, door hun presentie, aan het denken zetten en u innovatieve aanpakken laten zien, die u helpen uzelf en uw business te ontwikkelen.

Betrouwbare omgeving: Netwerk slimmer, niet harder.
Vind experts op verschillende gebieden over de hele wereld. Zoek op branche, functie of locatie. Vraag én krijg betrouwbaar advies, vind een betrouwbare referentie of sluit een deal via het Vistage Netwerk.

Ongekende resultaten behalen

Keith Whittmore ontving een dringend verzoek van BP om zijn productie van specialistische boten, die olie uit zeewater halen, te verviervoudigen om ‘s werelds grootste olieramp ooit te bestrijden. Met advies van zijn Vistage CEO groep wist Keith Whittmore de productie tot ongekende hoogtes op te voeren, daarbij zelfs de verwachtingen van BP overtreffend.

Exclusief voor CEO’s, bedrijfseigenaren en andere beslissers.

Vistage leden zijn verantwoordelijk voor bedrijven met een jaarlijkse omzet van €1 miljoen tot meer dan € 1 miljard, en vertegenwoordigen daarmee het meest vitale deel van de Nederlandse economie. Wereldwijd genereren bedrijven van Vistage leden bijna € 300 miljard omzet met in totaal 2 miljoen medewerkers.

Branches van de leden

Leden van Vistage komen uit een grote verscheidenheid aan branches.

Dit overzicht toont de belangrijkste branches.

Omzet

Voor bedrijven van Vistage leden

Aantal medewerkers

Het gemiddelde aantal medewerkers van
bedrijven van Vistage leden is 188.
De mediaan van medewerkers is 53.

Onze resultaatgedreven leden helpen en ondersteunen elkaar. Zij zetten hun ego opzij en werken met een noodzakelijke strengheid, om zo de beste resultaten te behalen voor zichzelf en elkaar. En dat is nu precies wat Vistage onderscheidt van anderen.

Van tekort naar overvloed.

Elizabeth Waltman, de Executive Director van United Blood Services in New Mexico werd onverwachts geconfronteerd met een tekort van  $3 miljoen. Bekijk hoe haar Vistage collega’s haar hielpen van een tekort naar een overschot.