Over Vistage

Toegewijd aan het verbeteren van de effectiviteit en de levens van CEO’s en andere beslissers binnen organisaties.

Vistage Benelux Team

Echte ervaring bevordert echt leiderschap.

Vistage Benelux is een executive coaching organisatie met een ervaren team, waarin alle betrokkenen een brede ervaring aan resultaten hebben in verschillende branches en beroepen. Alle Vistage Benelux teamleden hebben meer dan 20 jaar ervaring in top- en senior management posities bij verschillende bedrijven, startups, divisies van multinationals, overheden en/of hebben hun eigen consultancy- of trainingsbureaus gerund.

René Wientjens, Chief Executive Officer

“Het is een voorrecht om Vistage in Nederland naar MKB-leiders te mogen brengen. Omdat ik al vele jaren zelf lid ben van een adviesgroep, herken en erken ik de waarde van het advies van andere ondernemers die vergelijkbare situaties hebben doorstaan. Dit had en heeft een enorme impact op zowel mijn leven als mijn leiderschap.”

Ik groeide op in een gezin waar ondernemerschap de orde van de dag was. Ik zag mijn vader zich ontwikkelen van medewerker tot algemeen directeur van de Nederlandse vestiging  van een Duitse moedermaatschappij. Omdat het bedrijf sterk groeide, zag ik van nabij hoe het is om van ondernemer naar CEO te groeien en hoe eenzaam het van tijd tot tijd is in die rol. Mijn vader maakte, als hij het even niet goed wist, een wandeling in zijn eentje langs het strand om tot de juiste beslissing te komen. Omdat het hem ontbrak aan betrouwbare en competente sparringspartners.

Alhoewel ik aanvankelijk geen brood zag in werken in de commerciële wereld, besloot ik na voltooiing van mijn [biochemisch en genetisch georiënteerde] proefschrift toch in deze hoek te gaan werken bij verschillende nationale en internationale bedrijven [onder andere Takeda Pharma, Inamed, Chefaro, Midtronics en Harley Davidson] waar ik vooral [senior] management- en directieposities bekleedde.  Ik startte mijn tweede trainingsbureau [The GROW Factor] nadat ik mijn eerder opgerichte en uitgebouwde trainingsbureau in 2008 verkocht.

Ik heb naast de eerdergenoemde doctorsgraad een aantal post-doctorale certificaten in coaching, training, familie- en bedrijfsopstellingen. Ik heb twee zonen en woon in Bavel, onder de rook van Breda. Ik ben tevens voorzitter van het Broodfonds Breda En Omstreken (BEO).

 

 

Roel Otten, Vistage Chair in de regio Amsterdam

“Ik had gewild dat er een Vistage Benelux was geweest toen ik zelf nog aan het roer stond. Ik heb de pieken en dalen, die bij het leiden van een organisatie horen, zelf ervaren. Een Vistage groep als klankbord zou mij veel geholpen hebben en ik zou wellicht enkele beslissingen anders hebben genomen. Ik wil nu, in mijn Vistage groep Amsterdam, DGA’s en CEO’s van MKB bedrijven helpen zodat zij betere beslissingen nemen om hun bedrijf en zichzelf te laten groeien en ontwikkelen.”

Ik ben voormalig eigenaar van Omegam Laboratoria, een groot milieu laboratorium in Amsterdam. Mij is het ondernemerschap “overkomen” maar ik heb het daarna niet meer losgelaten. Ik startte mijn carrière als analytisch chemicus in overheidsdienst. Na diverse managementfuncties deed ik een management buy-out waarbij ik een groep ambtenaren moest omvormen tot werknemers en zelf van ambtenaar, ineens DGA en ondernemer werd. Het begin van een fantastische reis met momenten van euforie maar ook zorgen en eenzaamheid. De gevormde service organisatie was zeer succesvol en ik verkocht het bedrijf aan Eurofins Scientific (beursgenoteerd), waarna ik in de multinational aan bleef als managing director, MT-lid en business development director.

Ik ben getrouwd, heb 2 studerende zonen en woon in Amsterdam. Ik ben naast Vistage Chair ook informal investor en co-founder van diverse start-up ondernemingen in de food en health sector.

Edwin van Vianen, Vistage Chair in de regio Tiel – Gorinchem – Den Bosch

Mijn grootste drijfveer is om mensen, teams en bedrijven te ondersteunen hun volledig potentieel te leren kennen en deze dan ook vervolgens te gebruiken.

Met mijn achtergrond in psychologie zijn mensen in mijn hele carrière de rode draad geweest. Ik heb ruim 20 jaar internationale allround ervaring in een commerciële, dynamische, multiculturele en innovatieve omgeving. Mijn ervaring is onder andere op het gebied van account-, business-, en operationeel management.  Daarnaast heb ik meerdere keren internationale virtuele teams opgebouwd. In al die rollen en verantwoordelijkheden heeft de mens altijd centraal voor mij gestaan. Dit is voor mij een belangrijke drijfveer in mijn rol als Vistage Chair.

Ik heb altijd veel aandacht besteed aan de coaching en de persoonlijke ontwikkeling van de mensen in mijn teams. Als geboren Rotterdammer heb ik daarbij uiteraard nooit het behalen van financiële en operationele resultaten uit het oog verloren.

Als leidinggevende heb ik me regelmatig alleen gevoeld en miste ik een veilige omgeving om over mijn problemen, twijfels en zorgen te praten,en terugkoppeling en suggesties voor oplossingen te krijgen. Terugkijkend had dit niet alleen mij heel erg geholpen maar ook de bedrijven waar ik voor werkte. Deze ervaring is dan ook de andere drijfveer voor mij om me in te zetten als Vistage chair.

Op dit moment zet ik mijn kennis en ervaring in voor Vistage en voor individuele- en teamcoaching van grote, internationale bedrijven.

Jetze Kempenaar, Vistage Chair in de regio Noordelijk-Flevoland, Zwolle en Heerenveen

“Doelbewust en doelgericht bezig zijn. Iets voor de wereld en voor een ander betekenen. Mensen verbinden.Dat zijn voor mij essentiële onderdelen van mijn dagelijks werk.”

Ruim 28 jaar heb ik met heel veel plezier en energie gewerkt als bankier in binnen- en buitenland. Ik heb in die jaren mogen ervaren hoe waardevol het is wanneer je belangeloos en in vol vertrouwen met anderen zaken kunt bespreken. Maar waar vind je mensen die niet op één of andere manier een belang hebben bij jou of bij je bedrijf? Mensen die echt onafhankelijk en eerlijk hun mening geven, kritische vragen stellen en je oprechte en goede suggesties doen? Dat is nog niet zo eenvoudig. En toch kunnen dit soort mensen jou en je bedrijf enorm veel verder helpen. Binnen Vistage vind je dit soort mensen! Integere en ervaren directeuren die begrijpen dat je alleen wellicht sneller gaat, maar samen veel verder komt. Als Chair bij Vistage voor de regio Noordelijk Flevoland steek ik graag mijn tijd en energie in een groep mensen die samen met anderen aan de slag willen om zichzelf en hun bedrijf te verbeteren.

Ik ben woonachting in Emmeloord, getrouwd met Esther en heb drie studerende kinderen. Na mijn carrière als bankier ben ik mijn eigen Management & Consultancy praktijk gestart. Daarnaast ben ik in het voorjaar van 2018 met 3 andere ondernemers een bedrijf begonnen in de duurzame energie.

Helma van Bergeijk, Office Manager