Over Vistage

Toegewijd aan het verbeteren van de effectiviteit en de levens van CEO’s en andere beslissers binnen organisaties.

Over ons

Vistage is wereldwijd leider in zakelijke adviesgroepen en executive coaching.

Vistage biedt krachtige tools die op maat gemaakt zijn voor CEO’s, bedrijfseigenaren en beslissers, die betere resultaten voor hun bedrijven, hun leiderschap en zichzelf nastreven.

In de meer dan 60 jaar van ons bestaan, hebben wij het meest uitgebreide pakket aan services, leiderschapsinstrumenten en experts ontwikkeld, die beslissers helpen:

  • hun instincten te verfijnen
  • situaties beter in te schatten en te beoordelen
  • hun perspectieven te verbreden
  • op een andere manier naar hun uitdagingen te kijken
  • hun issues beter te identificeren en karakteriseren
  • persoonlijk te groeien en daarmee hun organisatie, carrière en hun persoonlijke leven een boost geven

Als gevolg hiervan krijgen onze meer dan — 23,000 leden in  20 landen — betere inzichten, nemen zij betere beslissingen, zijn zij effectievere leiders en behalen zij betere resultaten, zowel zakelijk als persoonlijk.

Het Vistage verhaal: 60 jaar slijpen aan dat wat het beste werkt

In 1957 bracht zakenman Bob Nourse verschillende beslissers uit de omgeving van Milwaukee bij elkaar, met als doel hun gemeenschappelijke kennis en ervaring te delen zodat zij elkaar konden helpen om betere resultaten te verkrijgen. Hij zorgde ervoor dat de leden geen concurrenten van elkaar waren en dat de besprekingen vertrouwelijk bleven. Wanneer de kennis van de groep tekortschoot, maakte hij gebruik van de visie van externe experts. Deze formule werkte: leden van deze groep maakten betere beslissingen, bereikten betere resultaten en presteerden beter dan hun concurrenten.

Omdat Nourse’s formule resulteerde in opmerkelijke resultaten, werd dit in korte tijd de basis van een succesvol internationaal bedrijf: Vistage. Vandaag de dag helpt Vistage wereldwijd meer dan 23,000  CEO’s, bedrijfseigenaren en beslissers in 20 landen.

Hoewel de kern van de organisatie (de adviesgroep-meetings en één-op-één executive coaching) de test des tijds ruimschoots heeft doorstaan, blijft Vistage innoveren. Want iedere organisatie heeft te maken met snel veranderende omgevingsfactoren. We innoveren onder andere door actiegericht marktonderzoek te doen en internationaal met elkaar samen te werken. Hierdoor blijven we die tools en inzichten leveren, waarmee leden hun problemen kunnen oplossen.

In de afgelopen 60 jaar is Vistage continu gegroeid en verder ontwikkeld om de toenemende diversiteit en complexiteit van de business van onze leden te kunnen ondersteunen. Echter, voordat we een verandering doorvoeren, hoe klein ook, vragen we onszelf altijd eerst af, of we trouw blijven aan Bob Nourse’s visie en ons bestaansrecht: zakelijke leiders helpen díe besluiten te nemen die hun bedrijven, directe omgeving en families ten goede komen. Daarbij zijn onze kernwaarden groei, vertrouwelijkheid, zorgzaamheid, uitdagend onze topprioriteit.

 

Dat Leden van Vistage bedrijven  2.2 keer sneller groeiden dan andere, vergelijkbare MKB-bedrijven in Amerika, blijkt uit een analyse van data van Dun & Bradstreet uit 2017.

De Vistage-ervaring brengt bedrijven al 60 jaar bewezen naar het volgende niveau. Daar waar nodig, innoveren we onze formule, om dit te blijven doen.

Exclusieve, besloten adviesgroepen: Perspectieven van ervaren collega’s & geen verborgen agenda’s.
Als Vistage-lid kunt u uw meest urgente zakelijke issues maandelijks vertrouwelijk bespreken met een exclusieve groep van 12-16 zakelijke leiders uit niet-concurrerende branches.

Eén-op-één executive coaching: Het draait helemaal om u.
Iedere maand heeft u een executive coachingsessie met uw Vistage Chair, een ervaren zakelijk leider, over uw uitdagingen. Deze Vistage Chair heeft slechts één doel: u en uw organisatie verder helpen. Profiteer van hun ervaring.

Wereldklasse sprekers: laat uw inspiratie bloeien en groeien.
Leer van door de wol geverfde leiders die u aan het denken zetten en innovatieve aanpakken laten zien. Zij helpen uzelf en uw business te ontwikkelen.

Betrouwbare omgeving: Netwerk slimmer, niet harder.
Vind experts op verschillende gebieden over de hele wereld. Zoek op branche, functie of locatie. Vraag én krijg betrouwbaar advies, vind betrouwbare referenties of sluit deals via het Vistage netwerk.


Ongekende resultaten behalen

Keith Whittmore ontving een dringend verzoek van BP om zijn productie van specialistische boten, die olie uit zeewater halen, te verviervoudigen om ‘s werelds grootste olieramp ooit te bestrijden. Met advies van zijn Vistage groep wist hij de productie tot ongekende hoogtes op te voeren, daarbij zelfs de verwachtingen van BP overtreffend.

Exclusief voor CEO’s, bedrijfseigenaren en andere beslissers.

Vistage leden zijn verantwoordelijk voor bedrijven met een jaarlijkse omzet van €1 miljoen tot meer dan € 1 miljard, en vertegenwoordigen daarmee het meest vitale deel van de Nederlandse economie. Wereldwijd genereren bedrijven van Vistage leden bijna € 300 miljard omzet met in totaal 2 miljoen medewerkers.

Branches van de leden

Leden van Vistage komen uit een grote verscheidenheid aan branches.

Dit overzicht toont de belangrijkste branches.

Omzet

Voor bedrijven van Vistage leden

Aantal medewerkers

Het gemiddelde aantal medewerkers van
bedrijven van Vistage leden is 188.
De mediaan van medewerkers is 53.

Onze resultaatgedreven leden helpen en ondersteunen elkaar. Zij zetten hun ego opzij en werken met een noodzakelijke strengheid, om zo de beste resultaten te behalen voor zichzelf en elkaar. En dat is nu precies wat Vistage onderscheidt van anderen.


Van tekort naar overvloed.

Elizabeth Waltman, de Executive Director van United Blood Services in New Mexico werd onverwachts geconfronteerd met een tekort van  $3 miljoen. Bekijk hoe haar Vistage collega’s haar hielpen van een tekort naar een overschot.