Over Vistage

Toegewijd aan het verbeteren van de effectiviteit en de levens van CEO’s en andere beslissers binnen organisaties.

Vistage Benelux Team

Echte ervaring bevordert echt leiderschap.

Vistage Benelux is een executive coaching organisatie met een ervaren team, waarin alle betrokkenen een brede ervaring aan resultaten hebben in verschillende branches en beroepen. Alle Vistage Benelux teamleden hebben meer dan 20 jaar ervaring in top- en senior management posities bij verschillende bedrijven, startups, divisies van multinationals, overheden en/of hebben hun eigen consultancy- of trainingsbureaus gerund.

René Wientjens, Chief Executive Officer

Het verbinden van mensen door het creëren van een basis van vertrouwen. Vanuit liefde en vriendschap deze bedding bieden, zodat ikzelf en anderen hun kennis en ervaringen met elkaar delen in een veilige omgeving, waardoor zij betere beslissingen nemen en hun doelen bereiken, zakelijk én persoonlijk. De pragmaticus in mij zorgt hierbij dat het op concreet is en mijn resultaatgerichtheid maakt dat er ook echt stappen gezet worden naar het beoogde doel. Daarbij laat ik de vrijheid aan de ander om de keuze te maken die voor hem of haar het beste past. Als ik straks mijn urn induik en daar staat op: “hij maakte verbindingen tússen mensen die daardoor betere beslissingen namen en in actie kwamen”, heb ik mijn levensmissie behaald.

“In beweging komen in de juiste richting” is een onderwerp wat ik tegenkwam als DGA van mijn trainingsbureau’s en ook in mijn rol als trainer en executive coach veel bij mijn klanten speelde. In beide situaties heb ik zelf ervaren hoe belangrijk het is dat je regelmatig afstand neemt van je dagelijkse werkzaamheden en vanuit dat vergezicht je bedrijf bekijkt, beslissingen neemt/bijstelt en dan weer verder gaat op de her-ijkte weg . Daarin heb ik veel baat gehad bij mijn lidmaatschap van een adviesgroep met collega-eindbeslissers, die mij nieuwe ideeën gaven of mijn keuzes flink uitdaagden. Het maakte mijn keuzes, waar ik soms onzeker over was, beter, met een beter resultaat tot gevolg.

Als enig kind groeide ik op in een gezin waar ondernemerschap de orde van de dag was. Ik zag mijn vader, algemeen directeur, bij tijd en wijle worstelen met de eenzame rol van leider als er weer een belangrijke beslissing genomen moest worden. Hij maakte dan een wandeling in zijn eentje langs het strand, omdat het hem ontbrak aan betrouwbare en competente sparringpartners. Het is een van mijn drijfveren geworden om anderen dit te kunnen bieden.

Ik heb naast een doctorsgraad in Biochemie en Moleculaire Biologie een aantal post-doctorale certificaten in (executive) coaching, training, familie- en bedrijfsopstellingen gehaald. Ik heb twee zonen en een vriendin, woon in Bavel (onder de rook van Breda). Mijn hobby’s zijn golfen, koken en mountainbiken.