Over Vistage

Toegewijd aan het verbeteren van de effectiviteit en de levens van CEO’s en andere beslissers binnen organisaties.

Vistage Benelux Team

Echte ervaring bevordert echt leiderschap.

Vistage Benelux is een executive coaching organisatie met een ervaren team, waarin alle betrokkenen een brede ervaring aan resultaten hebben in verschillende branches en beroepen. Alle Vistage Benelux teamleden hebben meer dan 20 jaar ervaring in top- en senior management posities bij verschillende bedrijven, startups, divisies van multinationals, overheden en/of hebben hun eigen consultancy- of trainingsbureaus gerund.

René Wientjens, Chief Executive Officer

Het verbinden van mensen door het creëren van een basis van vertrouwen. Vanuit liefde en vriendschap deze bedding bieden, zodat ikzelf en anderen hun kennis en ervaringen met elkaar delen in een veilige omgeving, waardoor zij betere beslissingen nemen en hun doelen bereiken, zakelijk én persoonlijk. De pragmaticus in mij zorgt hierbij dat het op concreet is en mijn resultaatgerichtheid maakt dat er ook echt stappen gezet worden naar het beoogde doel. Daarbij laat ik de vrijheid aan de ander om de keuze te maken die voor hem of haar het beste past. Als ik straks mijn urn induik en daar staat op: “hij maakte verbindingen tússen mensen die daardoor betere beslissingen namen en in actie kwamen”, heb ik mijn levensmissie behaald.

“In beweging komen in de juiste richting” is een onderwerp wat ik tegenkwam als DGA van mijn trainingsbureau’s en ook in mijn rol als trainer en executive coach veel bij mijn klanten speelde. In beide situaties heb ik zelf ervaren hoe belangrijk het is dat je regelmatig afstand neemt van je dagelijkse werkzaamheden en vanuit dat vergezicht je bedrijf bekijkt, beslissingen neemt/bijstelt en dan weer verder gaat op de her-ijkte weg . Daarin heb ik veel baat gehad bij mijn lidmaatschap van een adviesgroep met collega-eindbeslissers, die mij nieuwe ideeën gaven of mijn keuzes flink uitdaagden. Het maakte mijn keuzes, waar ik soms onzeker over was, beter, met een beter resultaat tot gevolg.

Als enig kind groeide ik op in een gezin waar ondernemerschap de orde van de dag was. Ik zag mijn vader, algemeen directeur, bij tijd en wijle worstelen met de eenzame rol van leider als er weer een belangrijke beslissing genomen moest worden. Hij maakte dan een wandeling in zijn eentje langs het strand, omdat het hem ontbrak aan betrouwbare en competente sparringpartners. Het is een van mijn drijfveren geworden om anderen dit te kunnen bieden.

Ik heb naast een doctorsgraad in Biochemie en Moleculaire Biologie een aantal post-doctorale certificaten in (executive) coaching, training, familie- en bedrijfsopstellingen gehaald. Ik heb twee zonen en een vriendin, woon in Bavel (onder de rook van Breda). Mijn hobby’s zijn golfen, koken en mountainbiken.

 

 

Leonie van Eeten, Vistage Chair in de regio Eindhoven

Een basis creëren van geborgenheid, positiviteit en lol.  Een balans creëren tussen hoofd & hart, lichaam & geest, hersenen & handen, die zorgt voor vitaliteit, drive en innerlijke rust. Vanuit die basis en balans dagelijks de nieuwsgierigheid, ontwikkeling en groei van mezelf en anderen stimuleren. Dat is wat ik doe én wie ik ben.

Vanuit die passie heb ik jarenlang gewerkt voor een bureau dat maatwerk online leeroplossingen ontwerpt en ontwikkelt. De ervaring die ik daar heb opgedaan als Operationeel Directeur, pas ik inmiddels toe in mijn eigen bedrijf. Ook daar staat talentontwikkeling centraal: we helpen mensen om op basis van hun talenten de skills (hard & soft) voor een nieuw vakgebied aan te leren, waar momenteel veel vraag naar is in de arbeidsmarkt.

Zowel vanuit mijn ervaring als directeur voor iemand anders zijn bedrijf, als in mijn rol als eindbeslisser in mijn eigen bedrijf, weet ik hoe waardevol het is om een groep van gelijkgestemden te hebben. Een groep die je volledig kunt vertrouwen om je belangeloos te adviseren bij de uitdagingen die je tegenkomt, zowel zakelijk als met persoonlijke raakvlakken.

Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen René mij vroeg om Vistage Chair te worden. Inmiddels bouw ik met veel plezier aan een Vistage groep in de regio Oost-Brabant. Hoewel ik in Utrecht woon, liggen daar – ik ben geboren en opgegroeid in de regio Eindhoven – toch echt mijn roots.

Jetze Kempenaar, Vistage Chair in de regio Noordelijk-Flevoland, Zwolle en Heerenveen

“Doelbewust en doelgericht bezig zijn. Iets voor de wereld en voor een ander betekenen. Mensen verbinden.Dat zijn voor mij essentiële onderdelen van mijn dagelijks werk.”

Ruim 28 jaar heb ik met heel veel plezier en energie gewerkt als bankier in binnen- en buitenland. Ik heb in die jaren mogen ervaren hoe waardevol het is wanneer je belangeloos en in vol vertrouwen met anderen zaken kunt bespreken. Maar waar vind je mensen die niet op één of andere manier een belang hebben bij jou of bij je bedrijf? Mensen die echt onafhankelijk en eerlijk hun mening geven, kritische vragen stellen en je oprechte en goede suggesties doen? Dat is nog niet zo eenvoudig. En toch kunnen dit soort mensen jou en je bedrijf enorm veel verder helpen. Binnen Vistage vind je dit soort mensen! Integere en ervaren directeuren die begrijpen dat je alleen wellicht sneller gaat, maar samen veel verder komt. Als Chair bij Vistage voor de regio Noordelijk Flevoland steek ik graag mijn tijd en energie in een groep mensen die samen met anderen aan de slag willen om zichzelf en hun bedrijf te verbeteren.

Ik ben woonachting in Emmeloord, getrouwd met Esther en heb drie studerende kinderen. Na mijn carrière als bankier ben ik mijn eigen Management & Consultancy praktijk gestart. Daarnaast ben ik in het voorjaar van 2018 met 3 andere ondernemers een bedrijf begonnen in de duurzame energie.