Over Vistage

Toegewijd aan het verbeteren van de effectiviteit en de levens van CEO’s en andere beslissers binnen organisaties.

Vistage Benelux Team

Echte ervaring bevordert echt leiderschap.

Vistage Benelux is een executive coaching organisatie met een ervaren team, waarin alle betrokkenen een brede ervaring aan resultaten hebben in verschillende branches en beroepen. Alle Vistage Benelux teamleden hebben meer dan 20 jaar ervaring in top- en senior management posities bij verschillende bedrijven, startups, divisies van multinationals, overheden en/of hebben hun eigen consultancy- of trainingsbureaus gerund.

René Wientjens, Chief Executive Officer

“Het is een voorrecht om Vistage in Nederland naar MKB-leiders te mogen brengen. Omdat ik al vele jaren zelf lid ben van een adviesgroep, herken en erken ik de waarde van het advies van andere ondernemers die vergelijkbare situaties hebben doorstaan. Dit had en heeft een enorme impact op zowel mijn leven als mijn leiderschap.”

Ik groeide op in een gezin waar ondernemerschap de orde van de dag was. Ik zag mijn vader zich ontwikkelen van medewerker tot algemeen directeur van de Nederlandse vestiging  van een Duitse moedermaatschappij. Omdat het bedrijf sterk groeide, zag ik van nabij hoe het is om van ondernemer naar CEO te groeien en hoe eenzaam het van tijd tot tijd is in die rol. Mijn vader maakte, als hij het even niet goed wist, een wandeling in zijn eentje langs het strand om tot de juiste beslissing te komen. Omdat het hem ontbrak aan betrouwbare en competente sparringspartners.

Na voltooiing van mijn [biochemisch en genetisch georiënteerde] proefschrift besloot te gaan werken in de commerciële sector. Ik deed veel ervaring op bij verschillende nationale en internationale bedrijven [onder andere Takeda Pharma, Inamed, Chefaro, Midtronics en Harley Davidson] waar ik vooral [senior] management- en directieposities bekleedde.  Ik startte mijn tweede trainingsbureau [The GROW Factor] nadat ik mijn eerder opgerichte en uitgebouwde trainingsbureau ISA Life Science eind 2008 verkocht.

Ik heb naast de eerdergenoemde doctorsgraad een aantal post-doctorale certificaten in coaching, training, familie- en bedrijfsopstellingen. Ik heb twee zonen en woon in Bavel, onder de rook van Breda. Mijn hobby’s zijn golfen, koken en mountainbiken.

 

 

Leonie van Eeten, Vistage Chair in de regio Eindhoven

Een basis creëren van geborgenheid, positiviteit en lol.  Een balans creëren tussen hoofd & hart, lichaam & geest, hersenen & handen, die zorgt voor vitaliteit, drive en innerlijke rust. Vanuit die basis en balans dagelijks de nieuwsgierigheid, ontwikkeling en groei van mezelf en anderen stimuleren. Dat is wat ik doe én wie ik ben.

Vanuit die passie heb ik jarenlang gewerkt voor een bureau dat maatwerk online leeroplossingen ontwerpt en ontwikkelt. De ervaring die ik daar heb opgedaan als Operationeel Directeur, pas ik inmiddels toe in mijn eigen bedrijf. Ook daar staat talentontwikkeling centraal: we helpen mensen om op basis van hun talenten de skills (hard & soft) voor een nieuw vakgebied aan te leren, waar momenteel veel vraag naar is in de arbeidsmarkt.

Zowel vanuit mijn ervaring als directeur voor iemand anders zijn bedrijf, als in mijn rol als eindbeslisser in mijn eigen bedrijf, weet ik hoe waardevol het is om een groep van gelijkgestemden te hebben. Een groep die je volledig kunt vertrouwen om je belangeloos te adviseren bij de uitdagingen die je tegenkomt, zowel zakelijk als met persoonlijke raakvlakken.

Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen René mij vroeg om Vistage Chair te worden. Inmiddels bouw ik met veel plezier aan een Vistage groep in de regio Oost-Brabant. Hoewel ik in Utrecht woon, liggen daar – ik ben geboren en opgegroeid in de regio Eindhoven – toch echt mijn roots.

Jetze Kempenaar, Vistage Chair in de regio Noordelijk-Flevoland, Zwolle en Heerenveen

“Doelbewust en doelgericht bezig zijn. Iets voor de wereld en voor een ander betekenen. Mensen verbinden.Dat zijn voor mij essentiële onderdelen van mijn dagelijks werk.”

Ruim 28 jaar heb ik met heel veel plezier en energie gewerkt als bankier in binnen- en buitenland. Ik heb in die jaren mogen ervaren hoe waardevol het is wanneer je belangeloos en in vol vertrouwen met anderen zaken kunt bespreken. Maar waar vind je mensen die niet op één of andere manier een belang hebben bij jou of bij je bedrijf? Mensen die echt onafhankelijk en eerlijk hun mening geven, kritische vragen stellen en je oprechte en goede suggesties doen? Dat is nog niet zo eenvoudig. En toch kunnen dit soort mensen jou en je bedrijf enorm veel verder helpen. Binnen Vistage vind je dit soort mensen! Integere en ervaren directeuren die begrijpen dat je alleen wellicht sneller gaat, maar samen veel verder komt. Als Chair bij Vistage voor de regio Noordelijk Flevoland steek ik graag mijn tijd en energie in een groep mensen die samen met anderen aan de slag willen om zichzelf en hun bedrijf te verbeteren.

Ik ben woonachting in Emmeloord, getrouwd met Esther en heb drie studerende kinderen. Na mijn carrière als bankier ben ik mijn eigen Management & Consultancy praktijk gestart. Daarnaast ben ik in het voorjaar van 2018 met 3 andere ondernemers een bedrijf begonnen in de duurzame energie.