Op weg naar de top! 7 wetten van leiderschap voor CEO's
Lees meer
Ontmoet onze CEO Coaches
Ontmoet onze CEO Coaches
Ervaren leiders uit verschillende branches

Ontmoet onze Vistage Chairs

en lees waarom zij Chair zijn geworden.

Het verbinden van mensen door het creëren van een basis van vertrouwen.

René Wientjens, Chief Executive Officer

Het verbinden van mensen door het creëren van een basis van vertrouwen. Vanuit liefde en vriendschap deze bedding bieden, zodat ikzelf en anderen hun kennis en ervaringen met elkaar delen in een veilige omgeving waardoor zij betere beslissingen nemen en hun doelen bereiken, zakelijk én persoonlijk. De pragmaticus in mij zorgt hierbij dat het concreet is en mijn resultaatgerichtheid maakt dat er ook echt stappen gezet worden naar het beoogde doel. Daarbij laat ik de vrijheid aan de ander om de keuze te maken die hem of haar het beste past. Als ik straks mijn urn induik en daar staat op “hij maakte verbindingen tussen mensen die daardoor betere beslissingen namen en in actie kwamen” heb ik mijn levensmissie behaald.

René Wientjens, Chief Executive Officer

“In beweging komen in de juiste richting” is een onderwerp wat ik tegenkwam als DGA van mijn trainingbureaus en wat ook in mijn rol als trainer en executive coach bij veel van mijn klanten speelde. In beide situaties heb ik zelf ervaren hoe belangrijk het is dat je regelmatig afstand neemt van je dagelijkse werkzaamheden en vanuit dat vergezicht je bedrijf bekijkt, beslissingen neemt of bijstelt en dan weer verder gaat op de her-ijkte weg. Daarin heb ik veel baat gehad bij mijn lidmaatschap van een adviesgroep met collega-eindbeslissers die mij nieuwe ideeën gaven of mijn keuzes flink uitdaagden. Het maakte mijn keuzes, waar ik soms onzeker over was, beter met een beter resultaat tot gevolg.

Als enig kind groeide ik op in een gezin waar ondernemerschap de orde van de dag was. Ik zag mijn vader, algemeen directeur, bij tijd en wijle worstelen met de eenzame rol van leider als er weer een belangrijke beslissing genomen moest worden. Hij maakte dan een wandeling in zijn eentje langs het strand omdat het hem ontbrak aan betrouwbare en competente sparringpartners. Het is een van mijn drijfveren geworden om anderen dit te kunnen bieden.

Ik heb naast een doctorsgraad in Biochemie en Moleculaire Biologie een aantal post-doctorale certificaten in (executive) coaching, training, familie- en bedrijfsopstellingen gehaald. Ik heb twee zonen en een vriendin, woon in Bavel (onder de rook van Breda). Mijn hobby’s zijn golfen, koken en mountainbiken.

Positief, aanmoedigend en prestatiegericht.

Fedor Heijl, Vistage Chair

Fedor wordt vaak omschreven als positief, aanmoedigend en prestatiegericht. Als strateeg met toekomstvisie ligt zijn passie bij het ondersteunen en begeleiden van DGA’s, CEO’s en andere eindbeslissers. De dynamieken die deze, vaak eenzame, topfuncties met zich meebrengen zorgen voor de continue druk om op topniveau te presteren. Niet alleen op zakelijk vlak, maar ook in balans met de privésfeer.

Door zijn analytische vaardigheden komt Fedor snel tot de kern waarbij zijn kracht ligt mensen inzicht te geven in de vraagstukken en samen met hen te sparren over de mogelijkheden in de uitwerking ervan. Daarnaast daagt het hem uit de keuzemogelijkheden te toetsen vanuit meerdere invalshoeken van een organisatie of proces. Welke impact heeft het op de organisatie? Hoe kunnen mensen elkaar ondersteunen en begrijpen in de te maken keuzes? Hoe krijgen mensen vertrouwen in hun eigen, maar ook elkaars kunnen? Het is hem op het lijf geschreven om dit soort vragen te behandelen.

Fedor Heijl, Vistage Chair

Als mensen-mens kijkt Fedor naar de competenties van mensen en geeft hij ze het vertrouwen om weloverwogen beslissingen te nemen. Zijn natuurlijk inlevingsvermogen in mensen en omstandigheden is daarin zijn kracht. Door zijn achtergrond in het familiebedrijf met meerdere vestigingen heeft Fedor zich op velerlei vlakken in het ondernemerschap en in meerdere levensfasen van een onderneming succesvol ontwikkeld. Het belang voor de lange termijn met het behalen van korte termijn doelen staat bij hem nog altijd voorop. “Ik krijg energie van de dynamiek en diversiteit waarmee de top van een organisatie te maken heeft.”

Met zijn behaalde Masters Degree op Universiteit Nyenrode en ruime ervaring als DGA richt Fedor zich met zijn theoretische kennis en rijke praktijkervaring op ondernemers die willen groeien als leider. Binnen Vistage is Fedor, als Chair van zijn besloten adviesgroep in de Brainport regio, de aangewezen persoon om DGA’s, CEO’s en andere eindbeslissers continue te laten groeien in hun eigen ontwikkeling. Door gebruik te maken van de groepsdynamiek en de voortreffelijke mogelijkheden van Vistage is succes gegarandeerd!
Zijn vrije tijd brengt Fedor graag door met familie en vrienden, maar ook als vrijwilliger binnen diverse clubs en verenigingen. Op sportief vlak is Fedor regelmatig te vinden op de tennisbaan en op diverse golfbanen, uiteraard hoort hier altijd de bourgondische Brabantse gezelligheid bij. In de winter verruilt hij zijn golfclubs voor de ski. Een goede privé- en werkverhouding is waar het hem om gaat.

Ruim 25 jaar ervaring in de top van de internationale marketingcommunicatie

Chris Vannitsem, Vistage Chair

Chris Vannitsem spreekt Italiaans, Frans, Duits, Engels en Nederlands. Maar de taal van het hart is haar het liefst.

Met ruim 25 jaar ervaring in de top van de internationale marketingcommunicatie leerde zij wat presteren onder hoge druk van mensen vraagt. Wat het betekent om iedere dag een verhaal te moeten hebben. En hoe dat verhaal met de mensen achter merken als Heineken, KPN, Adidas en Unilever aan de haal kan gaan.

“Ik ben altijd geboeid geweest door de manier waarop mensen zich door verhalen laten leiden. Zeker in de reclame: hoe sterker het verhaal, hoe groter het effect. Merken zetten ons met verhalen aan tot bepaald gedrag. Wij zijn daarin niet anders; de verhalen die we onszelf vertellen, maken dat we doen wat we doen. Ik ben gedreven door de vraag of die verhalen ons nog helpen te bereiken wat we willen. Want dat is lang niet altijd het geval.”

Chris Vannitsem, Vistage Chair

Als gediplomeerd executive business-coach richt Chris zich primair op de mens achter de titel. Zo krijgt elk gesprek de verdieping die voor verandering noodzakelijk is.

Uit eigen ervaring leerde Chris dat mensen alles kunnen bereiken wat ze maar willen, zolang ze zich maar kunnen én willen verbinden. Zolang ze accepteren dat vallen en opstaan een voorwaarde is voor groei. En zolang ze ervaren dat niemand er in die groei alleen voor hoeft te staan en ervoor open staan dat anderen hen helpen.

In haar coaching van eindbeslissers brengt ze die visie in praktijk. Binnen een groep gelijkgestemden komt er een enorme kracht vrij die onmiddellijk kan worden benut.

Chris werd geboren in België, werkte in Praag en Parijs en woont met haar twee dochters in Amsterdam.

Edith daagt mensen uit hun keuzes te overzien om de beste beslissingen te nemen.

Edith Brouwer-Schreurs, Vistage Chair

Edith’s persoonlijke én professionele groei ontwikkelde zich sterk bij Interpolis waar zij 15 jaar werkte. Communicatie, merken bouwen en marktonderzoek zijn haar aandachtsgebieden. Ze werkte in én aan het bedrijf vanuit strategie en authenticiteit. ‘Intern waarmaken wat je extern belooft’ was de succesformule.

In haar eigen onderneming ‘Echt Jezelf’, opgericht in 2009, verbreedt ze haar werkveld naar ontwikkeling van organisaties en haar medewerkers. Klanten ervaren haar als ‘empathisch en authentiek’, ‘een coach die hen echt ziet’, ‘gaat snel naar de kern’ en ‘heeft 100% oog voor het belang van de klant’. Haar bed komt Edith uit voor alles wat te maken heeft met persoonlijke groei, inspireren en geïnspireerd worden. Haar missie is mensen en organisaties te begeleiden in hun zielsontwikkeling. Veel organisaties focussen op omzet, winst, return on investment en procedures. Dat is de buitenkant van de organisatie.

Edith Brouwer-Schreurs, Vistage Chair

Voor Edith is de binnenkant van een organisatie het juiste startpunt. Dit betekent dat je moet weten wie je als organisatie bent, wat je ondernemersdroom is en hoe je met medewerkers en klanten wilt samenwerken. Concreet en resultaatgericht!

Edith daagt mensen uit hun keuzes te overzien om de beste beslissingen te nemen. Ze is een verbinder en conceptontwikkelaar. Als holist overziet ze graag het grote geheel en wil ze het waarom begrijpen. Ze leeft zoveel mogelijk vanuit haar hart en haar intuïtie.

Ontdek meer